БСП напуснаха залата, а част от Възраждане не станаха на крака

...
БСП напуснаха залата, а част от Възраждане не станаха на крака
Коментари Харесай

Депутати отказаха да почетат жертвите на комунистическия режим

БСП напуснаха залата, а част от " Възраждане " не станаха на крайници за едноминутно безмълвие

Депутати през днешния ден отхвърлиха да почетат жертвите на комунистическия режим . Това бяха представители на партия „ Възраждане “, както и парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

В началото на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че през вчерашния ден по реда на правилника е постъпило предложение за отбелязване на Деня на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим – 1 февруари, с едноминутно безмълвие.

След като той стана на крайници, обаче, парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ се изнесе от залата.

От „ Възраждане “ се изправиха пък единствено част от народните представители. Първият ред, на който е управлението на групировката в лицето на Костадин Костадинов, Цончо Ганев и Петър Петров, обаче реагира протестно. Те останаха седнали, както и други представители на „ Възраждане “.

Последваха заявления на ПП-ДБ в лицето на Никола Минчев и на ГЕРБ-СДС – Румен Христов. Между тях обаче се вмъкна Костадин Костадинов, който яростно изясни, че те не са уважили жертвите на комунистическия режим, тъй като част от тях рязали глави на партизани. Затова ставането на крайници в тази ситуация било реабилитиране на фашизма.

Според него в България имало „ кървава, въпреки и необявена революция “ от самото начало от Войнишкото въстание през 1918 година до Народния съд. Затова следвало да има ден на национално помиряване, в който да се почитат жертвите на тази необявена революция.

Румен Христов от ГЕРБ-СДС обаче в своята декларация изясни: „ Искам да кажа на уважаемия господин Костадинов, че 23 август е ден за респект на жертвите на всички режими, в това число и на нацисткия режим. Всяка година аз сервирам венци, само че не съм видял ваши представители да сервират венци на тези, които са били жертва както на нацисткия, по този начин и на комунистическия режим. “

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР